Sql Server floor Fonksiyonu

Herkese merhaba, Sql Server yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda floor() fonksiyonunu anlatacağım. Hadi başlayalım !
floor() fonksiyonu sayısal bir fonksiyon ve aldığı sayısal parametreden küçük en yakın tam sayıyı döndürüyor. Örneğin şu şekilde örnekler yapalım;
select floor(1.1);
select floor(12.35);
select floor(55.5346524323534);
select floor(1.9999999999);
Bu kodları çalıştırdığınızda şöyle bir çıktı göreceksiniz;

Burada gördüğünüz üzere parametre olarak gönderdiğimiz sayılardan küçük en yakın tam sayıyı döndürdü. Öyle ki, 1.9999999999 gibi 2’ye çok yakın bir parametre gönderdiğimiz zaman bile 1 dönüşünü yaptı. Yani parametre olarak gönderdiğimiz sayının tam kısmını alıp ondalıklı kısmını göz ardı ediyor diyebiliriz.
Tüm fonksiyonlarda olduğu gibi floor() fonksiyonuda viewlarda, fonksiyonlarda, triggerlarda, stored procedurelerde, Sql komutlarında kullanılabilmekte. Burada dikkat etmeniz gereken şey aldığı parametre float tipinde olduğu için float tipinin aralıklarında (-1.79E+308 ile 1.79E+308 arası) olan bir sayıyı parametre olarak gönderebilirsiniz. float tipinin taşıyamayacağı bir sayıyı parametre olarak gönderirseniz aritmetik taşma hatası verecektir. Örneğin kullanıcıdan tam sayı almak istiyorsunuz ve aldığınız bu sayıyı veritabanına kaydedecekseniz kullanıcının ondalıklı sayı girmesini önlemek için bu fonksiyonu kullanabilirsiniz.
Sql Server’da floor() fonksiyonu kullanımı bu şekilde. Tüm Sql Server yazılarımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Herkese hayırlı günler.